13. Augusta 2022.

PRAVA RADNIKA FOTO Trgovci u Banjaluci ne mogu ići na godišnji odmor prije oktobra!

Poslodavac ne dozvoljava radnicima odmor u julu i avgustu

 

“Od kuda nekome pravo da do oktobra mjeseca ne dozvoljava radnicima da idu na godišnji odmor”

Dražan Pejaković, osnivač FB grupe Crna Lista Poslodavaca Republike Srpske objavio je dokument koji je stigao zaposlenima u kioscima “Minutica” (Glas Srpske – Trgovina) a tiče se godišnjeg odmora, odnosno da se isti ne može koristiti od 18.07 do 30.09 2022 godine.

Pejaković je osudio ovakvo ponašanje prema radnicima navodeći kako se mora mijenjati zakon.

“Pozvali su se na član zakona 85 (zakon o radu RS) koji kaže da raspored korišćenja godišnjeg odmora utvrđuje poslodavac, uz obavezu da radnike blagovremeno, a najkasnije do 30. juna, pisanim putem obavjesti o istom, s tim što radnik može tražiti korišćenje godišnjeg odmora u smislu člana 84. stav 1. Zakasnili su 4 dana sa donošenjem rešenja i tu ne može se ništa. Ono što je nemoralno je od kuda nekome pravo da do oktobra mjeseca ne dozvoljava radnicima da idu na godišnji odmor”, naveo je Petrović uz objavljenju fotografiju ove odluke.

 

Uslijedile su brojne rekacije, a jedn od komentara je i da je situacija ista svake godine od kada postoje kiosci Minutica- ako nađu neku od kolegica koje će pristati raditi svaki dan, uspjeće otići na godišnji odmor, inače ništa od toga.

Kontaktirali smo i poslodavca Glas Srpske – Trgovina, ali nam je ovdje rečeno da nemaju komentar, jer je generalni direktor na odmoru do naredne sedmice.

ŠTA KAŽE ZAKON

Komentar smo zatražili i od predsjednice Saveza sindikata Republike Srpske, Ranke Mišić.

Kako za Buku kaže nema odlaska na odmor bez rasporeda godišnjeg odmora u kome je navedeno kada koji radnik ide na odmor. Poslodavac je, pojašnjava, dužan da do kraja juna uradi rasopored korištenja godišnjeg odmora, i može, ako želi, da uvaži neke želje radnika da iskoriste dio odmora po svojoj želji.

“U slučaju koji navodite, koji uzimam sa rezervom, jer nemam podatke kod sebe, ukoliko je poslodavac donio akt u kome je uredio da se godišnji odmori koriste u tom i tom period, onda je to u skladu sa Zakonom o radu, ako i nije uvažio želje radnika. Bez tog akta nije u skladu sa zakonom i to treba provjeriti, vidjeti šta u njemu piše, kao I provjeriti da li je na vrijeme informisao radnike”, kaže Mišić dodajući da ono što ni jednom radniku po Zakonu o radu ne može biti uskraćeno je pravo na 20 dana godišnjeg odmora. i to 20 radnih dana u koje ne ulaze subote i nedjelje.

Podsjeća i da poslodavac internim aktom može, ako ima formiran sindikat u svojoj firmi, može da ispregovara da radnik ima na svake tri ili četiri godine još jedan dan godišnjeg odmora, te da dobrovoljni davaoci krvi imaju pravo na uvećavanje godišnjeg odmora, kao i određene grupe radnika koje rade složene poslove koji bitno utiču na njihovo zdravlje.