Predsjednik Opštine Bar uputio izvinjenje napadnutim mladim sportistima iz Sarajeva

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević izvinio se u ime opštine i građana maloljetnicima iz Sarajeva koji su u subotu uvečer povrijeđeni u incidentu u naselju Šušanj, javlja Anadolija.

Dvojica maloljetnih sportista Atletskog kluba Sarajevo napadnuti su sinoć u Baru, od kojih je jedan zadobio teže povrede.

Jedan mladić hospitaliziran

Njih je, kako je saopšteno iz crnogorske policije, napala grupa mladića iz Bara, protiv kojih je danas postupajući tužilac naredio policiji da u redovnom postupku podnese prijavu.

Povrijeđeni mladići boravili su u Baru u okviru priprema za atletsku sezonu. Jedan od povrijeđenih je hospitalizovan u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici, dok je drugi povrijeđeni mladić transportovan za Sarajevo.

– U ime Opštine Bar, svih građana Bara i svoje lično ime upućujem javno izvinjenje mladićima iz Sarajeva koji su sinoć povrijeđeni u incidentu u našem gradu, njihovim porodicama kao i AK Sarajevo, čiji su ovi mladi sportisti članovi. Koristim priliku da snažno osudim ovaj incident i huligansko ponašanje neodgovornih pojedinaca, čije necivilizovano i nečojsko ponašanje nije prava slika Bara već njihovog iskrivljenog odnosa prema stvarnosti – naveo je Raičević.

Bliske veze Bara sa Sarajevom

Istakao je da je Bar grad u kojem sve različitosti vjekovima žive zajedničkim životom.

– A, naše društvo, prihvatajući jedni druge, čvrsto je utemeljeno na duhu kosmopolitizma. Naročito bliske veze Bar ima sa Sarajevom, gradom sa kojim smo uspostavili i pobratimske veze, i uvjeren sam da će naše prijateljstvo biti jače od ovakvih izolovanih incidenata i neodgovornog ponašanja pojedinaca. Podsjećam da upravo AK Sarajevo više od 20 godina dolazi na pripreme u Bar, te da je ovo prvi incident koji se desio, a uvjeren sam i posljednji. Pozivam i nadležne institucije da hitno procesuiraju odgovorne za ovaj nemili događaj i pravično ih sankcionišu zbog napada na maloljetnike, te da sačuvaju našem gradu ugled mirnog mjesta otvorenog za sve​, kakav je Bar uvijek i bio – naveo je Raičević.