Preminula Lisa Marie Presley, jedino dijete Elvisa Presleya

Preminula je Lisa Marie Presley (54), kantautorica i kći Elvisa i Priscille Presley.

“Teška srca moram podijeliti tužnu vijest da nas je napustila moja prekrasna kći Lisa Marie”, potvrdila je Priscilla u izjavi za People.

“Bila je najstrastvenija snažna žena puna ljubavi koju sam ikada poznavala. Molimo za privatnost dok se pokušavamo nositi s ovim dubokim gubitkom. Hvala vam na ljubavi i molitvama”, dodala je Priscille.

Lisa Marie Presley: Prevezena u bolnicu zbog srčanog zastoja
U četvrtak ujutro, Presley je hitno prevezena u bolnicu zbog srčanog zastoja od kojeg je naposljetku i preminula.

Portparol odjela šerifa okruga Los Angeles potvrdio je da su bolničari pružili pomoć ženi u 50-ima koja nije disala.

Kada su stigli, bolničari su počeli oživljavanje. Nakon što su primijetili da pacijentica daje znakove života, prebacili su je u lokalnu bolnicu.

Lisa je rođena u Memphisu, Tennessee, 1. februara 1968. godine. Bilo je to tačno devet mjeseci nakon Elvisova i Priscillinog vjenčanja. Sa 4 godine preselila se u Los Angeles s majkom nakon razvoda roditelja 1973. godine.

Elvis Presley je preminuo u augustu 1977. kada je Lisa Marie imala 9 godina. Time je postala sunasljednica njegovog imanja uz djeda Vernona Presleya i prabaku Minnie Mae Hood Presley.

Nakon njihove smrti 1979. i 1980., ona je postala jedini nasljednik. Također je naslijedila očevu rezidenciju u Gracelandu, prenosi Story.hr.

“Uvijek bi me probudio da pjevam usred noći. Sjela bi na stol i pjevala”, prisjetila se Lisa Marie vremena s Elvisom u Good Morning America 2009.

“Sjećam ga se kao svog oca. On je bio vrlo uzbudljiv tata”.

Brak sa Michaelom Jacksonom
U oktobru 1988. Lisa Marie udala se za Dannyja Keougha, glazbenika iz Chicaga. Sa njim je dobila dvoje djece. To su kćerka Riley (1989) i sin Benjamin (1992)99. Par se razveo u maju 1994. godine.

Nepunih mjesec kasnije udala se za pjevača Michaela Jacksona. Njega je upoznala na koncertu svog pokojnog oca u Las Vegasu kada je imala 7 godina. Kralj popa tada je još uvijek bio član Jackson Five.

“Jako sam zaljubljena u Michaela. Posvetila sam svoj život tome da budem njegova žena. Razumijem ga i podržavam ga”, rekla je Marie.

Dvije godine kasnije Lisa Marie i Jackson prekinuli su vezu.

Godine 2000. Lisa Marie se zaručila za muzičara Johna Oszajca. Veza je prekinuta kada je upoznala glumca Nicolasa Cagea na rođendanskoj proslavi Johnnyja Ramonea 2000. godine.

Dvije godine kasnije, Lisa Marie i Cage vjenčali su se na tajnoj ceremoniji na Havajima na 25. godišnjicu Elvisove smrti. Međutim, manje od četiri mjeseca nakon vjenčanja, par je objavio da se rastaje.

Njen četvrti brak sklopila je 2006. s Michaelom Lockwoodom. S njim je Lisa Marie dvije godine kasnije dobila kćerke blizanke, Harper i Finley.

Lisa Marie je podnijela zahtjev za razvod u junu 2016. Razvod je okončan 2021. godine. Otkako su se rastali, njih dvoje su bili upleteni u stalnu bitku oko skrbništva nad djecom.