12. Augusta 2022.

Preminula Nikolina Popović, aktivistica za borbu protiv raka

Nikolina Popović preminula je u 30. godini života.

Nikolina Popović iz Sarajeva ostala je bez roditelja, a onda je u 26. godini i sama oboljela od raka dojke. Nakon što je oboljela pisala je blog i bila inspiracija mnogima koji su oboljeli od raka. Nikolina se hrabro nosila sa bolešću, učestvovala u humanitarnim akcijama i pomagala oboljele od zloćudne bolesti.

Nažalost 4 godine nakon dijagnoze preminula je, brojni prijatelji na društvenim mrežama opraštaju se od Nine koja nas je prerano napustila.

“Razočarana sam samo državom u kojoj živim. Zapravo time kada vam kažu da imate pravo, ali zapravo ga nemate. Jedan je od takvih primjera odbijenica koju sam dobila za grudnjake. Ponovno sam se razočarala kada su mi rekli da to što sam ja platila implantate nije uračunato u zdravstveno. Smeta me i to što u državi ne postoji registar oboljelih od karcinoma. Smatram da bi mi kao društvo trebali poduzeti nešto da se promijeni. Zato bismo svi trebali pričati o svojim iskustvima i tako pomoći jedni drugima.” pisala je između ostalog Nina koja se do kraja hrabro borila.