Preminuo legendarni Meat Loaf

Muzičar i glumac Michael Lee Aday, poznatiji kao Meat Loaf, preminuo je u dobi od 74 godine, piše Deadline. Nagrađivani muzičar preminuo je u četvrtak, a do posljednjeg trenutka uz njega je bila njegova supruga Deborah.

Njegov agent Michael Green potvrdio je tužne vijesti. Dodao je da su pjevačeve kćeri Pearl i Amanda te mnogi bliski prijatelji imali priliku oprostiti se od Michaela u njegova posljednja 24 sata. Uzrok smrti nije objavljen.

“Znamo koliko je značio mnogima od vas i uistinu cijenimo svu ljubav i podršku dok prolazimo kroz ovo tužno vrijeme zbog gubitka tako inspirativnog umjetnika i prekrasnog muškarca”, piše u izjavi porodice, prenosi Index.hr.

Slavni Teksašanin, poznat po svojem impresivnom vokalu, svoju je karijeru započeo krajem 60-ih nastupajući sa zvijezdama poput Van Morrisona. Potom je glumio u mjuziklu Kosa, nakon čega je započeo solo karijeru.

Meat Loafov album Bat Out of Hell jedan je od 35 najprodavanijih albuma u istoriji SAD-a. Njegovi singlovi Two Out Of Three Ain't Bad i Paradise by the Dashboard Light bili su na 11. i 39. mjestu ljestvice Billboard Hot 100. Dobio je nagradu Grammy za najbolju solo rock vokalnu izvedbu 1994. godine za pjesmu I'd Do Anything for Love.