Preminuo poznati muzičar Toni Montano: Nije se javljao na telefon, tijelo pjevača zatekli u fotelji

Muzičar Toni Montano preminuo je danas u 62. godini. Montano je rođen kao Velibor Miljković u Beogradu 1962. godine.

– Upućena patrola koja je na licu mjesta zatekla Miljković Snežanu, sestru od strica preminulog Miljković Velibora, inače estradnog umjetnika poznatijeg pod umjetničkim imenom Toni Montano, koja je izjavila da im se nije javljao na telefon i da nije otvarao vrata stana, gdje su angažovali bravara koji je otvorio stan, gdje je u fotelji zatečeno tijelo pomenutog Velibora. Na lice mkesta izašla ekipa Hitne pomoći koja je konstatovala smrt. Uviđajna ekipa izvršila uviđaj i zapečatila stan. Nema tragova nasilne smrti. Tijelo vozilom saniteta preveženo u ISM – navodi se u saopštenju koje prenose mediji u Srbiji.

Miljković je započeo karijeru kao pjevač u pank rok bendu Radost Evrope, koji je formiran 1979. godine. Kroz bend je prošao veliki broj muzičara, uključujući Dimeta Todorova, koji je kasnije bio član Partibrejkersa, i Slobodana Loku Neškovića, koji je kasnio bio član benda Urbana gerila.

Bend je imao probe i uglavnom nastupao u beogradskom Studentskom kulturnom centru, a uglavnom su izvodili pjesme pank-rok grupe Ramones, ali i svoje.

Bend je prestao sa radom 1985. godine, a dio materijala našao se na Miljkovićevom debitantskom albumu, koji je počeo solu karijeru nakon raspuštanja benda.

Na festivalu MESAM osvojio je tri nagrade.

Posljednji studijski album “Srečan rođendan” objavio je 1999. godine, a singl “Neću da budem šljam” 2021. godine.