Pribinja: ‘Imamo svjedočenje više žena… Doktor u Zenici prstima stimulira klitoris pacijenticama tokom pregleda!’

Novinarka Aljazeera Balkans Arduana Pribinja objavila je na svom Twitter profilu detalje šokantne priče koju donosi ova televizija, a tiče se indicija za seksualno uznemiravanje pacijentica u BiH, konkretno tokom ultrazvučnih ili kolordopler pregleda na Odjelu za humanu reprodukciju bolnice u Zenici.

Govoreći o prilogu koji će zasigurno podići prašinu u BiH, Arduana Pribinja pojašnjava:

– Aljazeera je prikupila svjedočenja više žena, koje optužuju načelnika Odjela za humanu reprodukciju bolnice u Zenici, za seksualno uznemiravanje tokom pregleda. Prema svjedočenjima, doktor prstima stimulira klitoris pacijenticama prije i tokom ultrazvučnih ili kolordopler pregleda.

Riječ je o pacijenticama koje imaju problem sa začećem, koje prolaze emotivno i finansijski iscrpljujuće razdoblje i koje se doktoru javljaju zbog nalaza neophodnih za odobrenje finansiranja liječenja BMPO iz budžeta.Doktor, koji je suočen s ovim optužbama je ujedno i predsjednik te Komisije. Osim toga, držao je važne političke pozicije, a na različite načine je nastojao zaustaviti emitovanje priče.

Priča o ozbiljnim indicijama o seksulnom uznemiravanju žena i zloupotrebi moći i položaja je objavljena u vijestima AJB u 12h i bit će reemitovana u narednim vijestima.

Pribinja također navodi da nakon objave priče očekuje pokušaje diskreditiranja u javnom prostoru.

– To je doktor već nastojao napraviti kontaktirajući moje nadležne… U priči intervjuišemo tri sugovornice koje na identičan način opisuju iskustvo s doktorom. Osim toga, u posjedu smo još pet pismenih svjedočenja, različitih žena, koje tvrde da im je doktor tokom pregleda prstima stimulirao klitoris – navodi Arduana Pribinja.

Prilog možete pogledati ovdje.