PRILIKOM TRENING VOŽNJE Užasna tragedija u Hrvatskoj: Poginuo irski relijaš Craig Breen (33), suvozač ostao neozlijeđen

Momčad Hyundai Motorsport potvrdila je kako je u nesreći u Loboru prilikom trening vožnje pred nastup na Croatia Rallyju poginuo njezin vozač Irac Craig Breen (33), prenosi Hina.

 

“Hyundai Motorsport duboko ožalošćen potvrđuje kako je vozač Craig Breen danas izgubio život u nesreći tijekom testiranja za nastup na Croatia Rallyju. Suvozač James Fulton ostao je neozlijeđen u nesreći koja se dogodila netom nakon podneva. Hyundai Motorsport nema namjeru detaljnije komentirati ovu nesreću”, objavila je momčad nesretnog irskog vozača.

 

Craig Breen bio je iskusan relijaš, u WRC-u je debitirao još 2009. godine, prošle je sezone zauzeo ukupno sedmo mjesto u Svjetskom prvenstvu, dok je nakon prve tri ovogodišnje utrke držao šestu poziciju u SP. Tijekom karijere osam puta se penjao na pobjedničko postolje relija za SP, posljednji put u veljači ove godine kada je zauzeo drugo mjesto u Švedskoj, a pobijedio je na 30 brzinskih ispita na relijima WRC-a.

 

Breen je nastupao i na prva dva izdanja Croatia Pallyja otkako se ova utrka nalazi u kalendaru WRC-a, 2021. godine je zauzeo osmo mjesto, a prošle godine četvrto.