Pritotehnički horor: U Nizozemskoj dijete poginulo tokom vatrometa, kod Beča mladić, a Nijemac stradao u eksploziji petarde

U Henefu u njemačkoj saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija, muškarac (37) je stradao prilikom eksplozije petarde. U policiji je rečeno da je u eksploziji smrtno stradao muškarac, a da je drugi teško povrijeđen i u životnoj opasnosti, prenosi Bild.

Na istoku Berlina je 12 osoba povrijeđeno u eksploziji ilegalnog vatrometa na privatnoj novogodišnjoj zabavi. Svi povrijeđeni su hospitalizovani, ali na sreću, nema životno ugroženih.

Kako su saopštili vatrogasci, najmlađi povrijeđeni je jedanaestogodišnji dječak, a ostali su adolescenti i odrasli.

Dvanaestogodišnji dječak poginuo je, a još jedno dijete je povrijeđeno u incidentu sa vatrometom u Nizozemskoj, saopštila je policija.

Do nesreće je došlo u Haksbergenu, malom gradu na istoku, u blizini granice sa Njemačkom, dok su djeca posmatrala muškarca kako ispaljuje vatromet pomoću uređaja domaće izrade, prenosi Guardian.
Policija je uhapsila jednog muškarca u vezi sa incidentom.

Prije pandemije Nizozemci su tradicionalno slavili Novu godinu uz mnoštvo vatrometa, ali je ta praksa zabranjena dvije godine zaredom. Ipak, uprkos zabrani, petarde su se često čule pred Novu godinu.

Jugoistočno od Beča u novogodišnjoj noći život je zbog pirotehnike izgubio 23-godišnjak, a teško je povrijeđen 21-godišnjak. Jedno od pirotehničkih sredstava tamo nije odmah eksplodiralo, zbog čega mu se grupa od četvero ljudi približila, nakon čega je ipak detoniralo. Povrijeđeni su i 19-godišnjakinja i još jedan muškarac.