Priveden poznati sarajevski reper Cunami zbog iscrtavanja grafita na 11 tramvaja

Juče je na Facebook stranici GRAS-a saopšteno kako je 11 sarajevskih tramvaja tokom noći poptuno vandalizirano jer su prešarani grafitima.

Nije dugo trebalo pripadnicima MUP-a KS da identifikuju počinitelja.

Postupajući po prijavi da je na tramvajima vlasništvo KJKP “GRAS” Sarajevo nastala šteta uslijed ispisivanja raznih grafita, za vrijeme dok su isti parkirani na dijelu tramvajskih šina od “Željezničke stanice” prema “Muzejima”, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u kratkom vremenskom periodu, identifikovali su i pronašli lice koje se dovodi u vezu s ovim događajem.

Radi se o E. H., koji je rođen 1994. godine i nastanjen u Sarajevu.

O svemu je upoznata dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koja je u konkretnom slučaju izjavila da nema elemenata krivičnog djela, te da se ovo lice sankcioniše po prekršajnom osnovu, nakon čega je lice pozvano u službene prostorije radi uzimanja izjave na predmetne okolnosti.
On je tom prilikom priznao izvršenje prekršaja i prekršajno je sankcionisan izdavanjem prekršajnog naloga zbog činjenja prekršaja iz člana 5. stav 2) tačke c) Odluke o prekršajima protiv javnog reda i mira općine Novo Sarajevo, saopštili su iz MUP-a KS.

Podsjetimo, tramvaji su išarani svega četiri dana nakon što su prebačeni na lokaciju kod Željezničke stanice, s obzirom da su u toku radovi na obnovi pruge na dionici Čengić Vila – Remiza.

Kako saznajemo grafite je iscrtao jedan od najpoznatijih sarajevskih repera, poznat po brojnim hitovima, Cunami Flow – Emin Hadžajlić.

Njegov tag “Rulof” je prepoznatljiv u sarajevskom javnom prijevozu, liftovima i drugim objektima. Upravo taj grafit se našao na jednom od tramvaja na kojima je pričinjena šteta tokom noći.

Osim toga u njegovim pjesmama se spominje “PBR” i “TSC” što je također bilo iscrtano na tramvajima.

Prema važećoj Odluci, Cunami će zbog pisanja po javnom prijevozu morati da plati od 150 do 450 KM.