Prognoza za BiH do kraja sedmice…

– U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH

 

Nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom očekuje se u Bosni i Hercegovini do kraja sedmice, javlja Anadolija.

“U Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 12, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19 stepeni.

I u petak se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između sedam i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

Pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom očekuje se i prvog dana vikenda. Jače padavine se očekuju tokom noći na nedjelju. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19, na jugu zemlje do 23 stepena.

U nedjelju se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme sa kišom. Obilnije padavine se prognoziraju na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 12°C, na jugu zemlje do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni.