Prvi snimci s mjesta stravične nesreće: Rasim Ljajić je samo čudom preživio, vatrogasci morali da sijeku lim…

Ljajićevo vozilo “Škoda Superb” se prevrnulo oko 9:30 sati, a vozač je na mjestu nesreće podlegao povredama, dok je bivši ministar u Vladi Srbije, prema prvim informacijama, teže povrijeđen
13:30 – Kako Kurir nezvanično saznaje, Rasim Ljajić i njegov saradnik Bojan Gagić, koji se nalazio za volanom, su se auto-putem kretali od Beograda ka Nišu kada je auto probio bankinu i sletio na zelenu površinu ispod auto-puta.

Na licu mjesta i dalje se nalazi veliki broj policijskih i vatrogasnih vozila.

Pretpostavlja se da su vatrogasci morali da sijeku lim kako bi ih izvukli iz prevrnutog automobila.
11:20 – Predsjednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić doživio je jutros tešku saobraćajnu nesreću kod Ražnja, u kojoj je njegov vozač poginuo, dok je on zadobio teže povrede i trenutno je na putu ka Kliničkom centru u Nišu, javljaju beogradski mediji.

Prema saznjanima Blica, Ljajićevo vozilo “Škoda Superb” se prevrnulo oko 9:30 sati, a vozač je na mjestu nesreće podlegao povredama dok je bivši ministar u Vladi Srbije, prema prvim informacijama, teže povrijeđen.

Kako Blic nezvanično saznaje, Rasim Ljajić ima konfuziju pluća, smješten je na intenzivnoj njezi UKC Niš i nije životno ugrožen.

Trenutno ljekari rade kompletnu dijagnostiku nakon čega će biti poznate zvanične informacije.

Rasim Ljajić je srbijanski političar te bivši potpredsjednik Vlade Srbije. Obnašao je i funkciju ministra vanjske i unutrašnje trgovine, turizma i telekomunikacija.