PRVOMAJSKE PRAZNIKE MOŽETE DOČEKATI NA SNIJEGU: SKIJALIŠTA NA BJELAŠNICI I JAHORINI BIT ĆE OTVORENA

Iako je skijanje u Bosni i Hercegovini ove godine počelo nešto kasnije, zbog jako toplog prvog mjeseca zime, ljubitelji ovog sporta će moći uživati u zimskoj idili i tokom prvomajskih praznika.

Sezona skijanja na Jahorini je ove godine počela nešto kasnije, 12. januara, a skijaši na Bjelašnici su mogli uživati od 15. januara.

Direktor “ZOI- 84” Jasmin Mehić je potvrdio za Klix.ba da će sezona skijanja biti otvorena i u maju, sve dok to budu dozvoljavali vremenski uslovi. Plan je da se sezona nastavi i tokom maja.

Iz Olimpijskog centra Jahorina su nam također potvrdili da će skijalište biti otvoreno tokom prvomajskih praznika te da očekuju veliki broj posjetioca.

“Proljeće je uveliko stiglo, a skijanje na Jahorini nastavljamo i do početka maja, do sada imamo 115 dana rada. Uslovi za skijanje su odlični, na našim ski stazama ima preko 40 cm snijega, dani su duži i sunčaniji, na stazama nema gužve i proljetno skijanje je zaista stvoreno za uživanje. Trenutno je na snazi popust od 40 posto na ski karte i planirano je da skijanje na Jahorini organizujemo dok god vremenski uslovi to budu dozvoljavali, iako je većina skijališta u regionu ovu sezonu zatvorila zaključno sa današnjim danom, mi nastavljamo dalje”, poručili su iz ovog centra.