Pucnjava u Španiji: Državljanin BiH teško ranjen, srpski ubijen

GRANADA – Srpski državljanin ubijen je u blizini Granade u Španiji, dok je u vatrenom obračunu teško ranjen državljanin Bosne i Hercegovine koji je prebačen u bolnicu.
“U pucnjavi je jedna osoba ubijena, a druga je ranjena, na parkingu kod brane Rules. Civilna garda pokušava da locira napadače, koji su uspjeli da pobjegnu”, navodi portal ideal.es i dodaje da bi državljanin BiH trebalo da bude operisan, a do bolnice je od mjesta ranjavanja transportovan helikopterom.

“Rana mu je u području abdomena”, navodi pomenuti portal.

Prema njihovim tvrdnjama, ubijenom državljaninu Srbije nije bilo pomoći, jer su ljekari koji su došli na lice mjesta mogli samo da konstatuju smrt i više prostrelnih rana na tijelu.

“Sve se dogodilo u srijedu oko 19 sati. Hitna pomoć je tada primili poziv o pucnjavi u kojoj ima teško povrijeđenih. Medicinski helikopter je odmah došao na lice mjesta, kao i Civilna garda, koja za sada ne isključuje mogućnost da je motiv likvidacije trgovina drogom”, otkrili su izvori španskog portala i dodaji da je Civilna garda otvorila je istragu kako bi se razjasnilo šta se dogodilo.

“Sve ukazuje na to da su se dvije kriminalne grupe srele na brani Rules, mjestu na pola puta između obale Granade i glavnog grada. Najvjerovatnija teorija zašto je došlo do zločina je trgovina drogom – marihuanom, bilo u vidu prodaje ili ‘prevrtanja’ (krađe) robe. Činjenica je da su ubice pobjegle i da policija traga za njima”, navodi portal ideal.es.

Dodaje da istražiocima neće biti lako da rasvjetle ovaj vatreni obračun.

“U ovom trenutku, jedino svjedočenje koje bi moglo biti od vrijednosti za njih je svjedočenje ranjenika (državljanina BiH) koji je trenutno na intezivnoj njezi i za sada na to ne mogu da računaju, a nema ni uhapšenih kako bi se došlo do nekih saznanja”, navodi ideal.es.