Rasvijetljeno 8 krivičnih djela ” Teška krađa” na području Visokog

Policijski službenici Policijske stanice Visoko su poduzimali intenzivne mjere i radnje na rasvjetljavanju krivičnih djela “Teška krađa” koja su počinjena u periodu od 01.06.2022.godine do 20.08.2022.godine, nasilnim provaljivanjem u kuće i vikendice na području grada Visoko.

Kao rezultat naznačenih aktivnosti, policijski službenici su došli do saznanja da se u vezu sa izvršenjem mogu dovesti lica P.T., rođen 1999.godine i H.A., rođen 1999. godine, oba iz Visokog.

Dana 20.08.2022.godine lice P.T. je pronađen i lišen slobode i zadržan u službenim prostorijama Policijske stanice Visoko. Izvršenim pretresom kuće, pratećih objekata i vozila koje isti koristi, pronađeni su i oduzeti materijalni dokazi koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem više krivičnih djela na području grada Visoko.

Također, kriminalističkom obradom lica, osumnjičeni je u potpunosti priznao izvršenje 8 krivičnih djela “Teška krađa”, te opisao način, mjesto i vrijeme izvršenja kao i činjenicu da je sa njim u izvršenju učestvovalo lice H.A. Obzirom da osumnjičeni H.A. nije dostupan policijskim službenicima, za istim je raspisana operativna potraga.

Nakon kompletiranja predmeta Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će biti dostavljen izvještaj protiv osumnjičenih lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela “Teška krađa” iz člana 287. Krivičnog zakona Federacije BiH.