REAKCIJA NAKON SCHMIDTOVE ODLUKE Nikšić: Ovo rješenje su priželjkivale sve dobronamjerne političke opcije, građanima to dugujemo

Nermin Nikšić sutra bi trebao biti izabran za novog predsjednika Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Odluku visokog predstavnika, koja je na svojevrstan način deblokirala proces imenovanja Vlade FBiH, predsjednik SDP-a BiH komentirao je u objavi na Facebooku.

 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti.

 

Pozdravljam sistemsko, trajno rješenje koje je nametnuo Schmidt. Nažalost, sve dok je više domaćih političara koji su posvećeni politikanstvu umjesto da radimo na iznalaženju kvalitetnih rješenja, postoji potreba za intervencijama Visokog predstavnika.

Radi se o rješenju koje su priželjkivale i javno zagovarale sve dobronamjerne političke opcije. Uvođenje sankcija za korupciju izabranih dužnosnika i izigravanje volje birača, što je glavni razlog kontinuirane blokade formiranja vlasti, također je značajan iskorak u pozitivnom smjeru.

 

Nadam se da će ubuduće biti dovoljno mudrosti među domaćim političkim činiteljima da sami pronalazimo rješenja za sistemske probleme.Vrijeme je da krenemo sa radom i reformama, dosta je bilo populizma i blokada. Našim građanima to dugujemo”, objavio je Nikšić.