Reprezentativci BiH jutros odradili futing, svi zdravi, došao i Šunjić

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine u dobrom raspoloženju odradili su jutros lakši trening, tzv. futing, u park šumi pokraj hotela “Dolce La Hulpe” u La Hulpeu, malom mjestu udaljenom 20 kilometara od Brisela, javlja reporter Anadolu Agency (AA) iz Belgije.

Saigračima se priključio Toni Šunjić, prvotimac Stuttgarta. Od pozvanih reprezentativaca za utakmicu sa Belgijom u bazu popularno zvanih “zmajeva” nije stigao još samo, zbog porodičnih obaveza opravdano odsutni, Milan Đurić. Dolazak napadača italijanske Cesene u stručnom štabu očekuju do poslijepodnevnog treninga u Overijseu, gradiću u blizini La Hulpea.

Ono što posebno raduje stručni štab predvođen selektorom Mehmedom Baždarevićem jeste da nema gotovo nikakvih problema sa povredama igrača, istakli su iz ljekarskog tima bh. reprezentacije. U odnosu na juče i Ognjen Vranješ osjeća manje bolove u mišiću, tako da će, kako sada stvari stoje, biti potpuno spreman za utakmicu drugog kola grupe H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018 sa Belgijom.

Meč Belgija – BiH igra se u petak, 7. oktobra, na stadionu “King Baudouin” u Briselu sa početkom u 20:45 sati.