RK Bosna Visoko Ekoenergija novčano kažnjen

Podrška navijača nam je izuzetno važna i svaka utakmica bez vas je mnogo drugačija. Međutim, u svakom momentu moramo svi zajedno zadržati dostojanstvo i u fer i sportskom duhu navijati, ne nasjedati na provokacije. Nažalost, nemile scene sa utakmice protiv Leotara nisu ostale nezapažene, a s obzirom na pokušaj ulaska jednog gledaoca u teren, stigla je kazna.

– Na osnovu prijave, dopunskog izvještaja od strane delegata, kao i pregleda snimke utakmice RK BOSNA (V) – RK LEOTAR u 59. minutu došlo je do pokušaja ulaska jednog gledaoca na teren, što se smatra slabo organizovanom utakmicom. U skladu sa Propozicijama takmičenja Član 43. RK BOSNA (V) se izriče novčana kazna u iznosu od 1.500,00 (jednahiljadaipetstotina) KM, stoji u biltenu komesara Premijer lige BiH.

Svaki naredni incident može biti koban, može biti i finansijski teži od ovog, ali i da dvorana bude prazna ili da čak igramo u nekoj drugoj dvorani u ključnom dijelu sezone. Zato vas molimo da ostanemo dostojanstveni i da korektnim navijanjem podržimo naše momke u narednim sezonama.

(Visokoin.com / RK Bosna Visoko Ekoenergija)

Vezani članci

Mirza Ganić ponovo kandidat za gradonačelnika na predstojećim izborima!?

Visokoin.com

Otvoreno pismo stanovnika u Naselju Luke: Kako Upraviteljstvo na grbači etažnih vlasnika stanova živi i skupljaju “harač”

Visokoin.com

Zenička policija pronašla i oduzela više od jednog kilograma opojne droge

Visokoin.com

Sretan 7. april – Dan oslobođenja Grada Visokog od fašizma

Visokoin.com

Nole se kući u BiH: Visoko ga zauvijek kupilo

Visokoin.com

Tvrtko I Kotromanić: 633. godišnjica smrti prvog bosanskog kralja

Visokoin.com