RK Vogošća i RK Sloboda doživjeli poraze u prvim utakmicama Evropskog kupa

U prvom meču osmine finala EHF Evropskog kupa rukometaši Vogošće poraženi su od favorizovane rumunske ekipe Minaur Baia Marea sa 26:36.

Vogošća je u ovaj susret ušla bez tri izuzetno važna igrača, pa tako zbog povreda trener Senad Skopljak nije mogao računati na Elisa Memića, Nikolu Grujića i Ibru Jelačića. U toku drugog poluvremena crvene kartone su dobili Mahir Burić i Ermin Ombaša, pa je vogošćanski sastav bio itekako oslabljen.

Trećeplasiranu ekipu rumunske lige predvodio je Milan Kotrc koji je postigao sedam pogodaka, a Tudor Botea je dodao pet. Ermin Ombaša i Šerif Baraković su bili najefikasniji kod Vogošće sa po pet pogodaka, Mahuir Burić dodao je četiri, a Haris Đapo i Medin Šestan su dodali po tri. Faris Rujanac i Kerim Čabaravdić su postigli po dva, a Ismar Tahirović i Muhamed Zulfić su dodali po jedan pogodak. Kenan Mutapčić i Bekir Čordalija su sakupili po osam odbrana.

Revanš se igra 18. februara u 17 sati u KSC “Amel Bečković” u Vogošći.

Drugi bh. predstavnik RK Sloboda također je poražen u prvoj utakmici ove faze takmičenja i to od Krke iz Slovenije koja je slavila rezultatom 19:15.

Marko Nikolić je vodio Slovence do pobjede sa pet golova dok su Jernej Avsec, Marko Majstorović i Gašper Horvat dodali po tri, a Jure Blažević je imao 16 odbrana.

U redovima Slobode najbolji je bio Muharem Milkunić sa tri gola dok su Emir Suhonjić, Mirko Mišetić i Haris Buljina dodali po dva, a Goran Anđelić je imao sedam odbrana.