Rok za prijavljivanje za izbore do petka

Podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka, nezavisnih kandidata, udruženja i grupa građana za učešće na lokalnim izborima ističe sutra, podsjetila je Centralna izborna komisija BiH.

Podnošenje prijava počelo je 7. maja nakon što je CIK tri dana ranije donio odluku o raspisivanju i održavanju lokalnih izbora 2. oktobra. Istog dana započelo je preuzimanje obrazaca za prijavu učešća na izborima.

U skladu sa utvrđenim rokovima, CIK će do 4. juna obaviti ovjeru prijava nakon čega će biti poznato koliko će političkih subjekata i pojedinaca kao nezavisnih kandidata te predstavnika nacionalnih manjina učestvovati na oktobarskim lokalnim izborima.

– Podsjećamo državljane BiH sa pravom glasa koji se nalaze na privremenom boravku izvan BiH ili imaju status izbjegle osobe da je u toku upis birača za glasanje iz inostranstva na lokalnim izborima i da njihova registracija traje do 19. jula – istakli su u CIK-u.

Vezani članci

U Visokom do 11.00 sati glasalo 22,1% birača

VISOKOIN.COM

Melina Halilović: Želim bolji život u svom gradu

VISOKOIN.COM

Mirela Mateša Bukva (SDA): Zato što više nećemo dopustiti da drugi preuzimaju naše zasluge, da završavaju ono što smo mi počeli i da prisvajaju projekte SDA!

VISOKOIN.COM

CIK BiH pozvala birače da provjere lokaciju svog biračkog mjesta

VISOKOIN.COM

Halim Zukić: Bit ću načelnik od koristi za sve građane Visokog

VISOKOIN.COM

Refik Kurgaš donirao 30.000KM i ispunio obećanje mještanima B. Mahale (VIDEO)

VISOKOIN.COM