Roy Makaay: “Salihamidžić je presjekao napad, i prije nego što smo bili svjesni utakmice, vodili smo 1:0”

Roy Makaay, bivši holandski reprezentativac i jedan od junaka Bayerna iz 2007. godine, i dan danas se sjeća meča – koji je ušao u legendu Lige prvaka. Makaay je postigao najbrži gol u historiji ovog takmičenja, nakon samo 10 sekundi igre u prvom poluvremenu.

No, taj gol je nama posebno interesantan zbog činjenice da je upravo Hasan Salihamidžić ukrao jednu loptu Robertu Carlosu, te je proslijedio Makaayu, koji je na taj način ušao u historiju. Uprkos porazu od 3:2 na Bernabeu stadionu, Bayern se vratio, te na krilima Makaaya, i Hasana Salihamidžića, koji je tih godina bio nerješiva enigma za sve evropske timove, minhenski gigant je prisilio velikog Reala da Ligu prvaka napusti u osmini finala, a ostatak gleda preko TV ekrana. Na koncu je rezultat glasio 2:1, za Bavarce, te sa 4:4 u zbiru – prošao u dalje takmičenje, piše “scsport”.

”Real je izveo loptu, koja je preko Gaga došla do Carlosa. Hasan je presjekao napad, i prije nego što smo bili svjesni utakmice – vodili smo 1:0, te pokopali sve taktičke planove Reala”, riječi su Makaaya.

Bivši as Bayerna je i prokomentarisao prvi meč polufinala LP koji će se igrati večeraš. Smatra da da Bayern ima odličnu ekipu, koja može izbaciti Reala, no sve će se morati dokazati na terenu.

(VisokoIN)