RUKOMETNI MEMORIJAL EDHEM EDO SIRĆO, DOGAĐAJ KOJI SE NE PROPUŠTA!

Lagano se zagrijava atmosfera u našem gradu za drugi Memorijalni međunarodni rukometni turnir „Edhem Edo Sirćo“, koji će biti odigran u periodu od četvrtka, 1. pa do subote, 3. septembra.

Turnir se organizuje u čast jednog od najboljih, najtrofejnijih i najomiljenijih rukometaša na ovim prostorima koji je, nažalost, iznenada preminuo 28. oktobra, 2020. godine.

Organizator je RK Bosna Visoko Ekoenergija, a osim domaćina učestvovat još tri ekipe: Metaloplastika Elixir Šabac iz Srbije, Osijek iz Hrvatske te aktuelni osvajač Kupa BiH, Izviđač CO iz Ljubuškog.

Ekipe će međusobno odmjeriti snage, a tokom trodnevnog turnira bit će odigrano ukupno šest utakmica, nakon kojih će biti poznata imena najuspješnijih.

Turnir počinje u četvrtak, 1. septembra utakmicom između Metaloplastike i Osijeka od 19 sati.

Narednog dana, u petak, 2. septembra će biti odigrane tri utakmice.

Od 11 sati na rasporedu je duel domaćina Bosne Ekoenergije i Izviđača iz Ljubuškog.

Od 17 sati na rasporedu je duel Izviđača i Osijeka, nakon čega će od 18 sati i 30 minuta biti upriličeno i svečano otvorenje turnira, nakon kojeg će, od 19 sati i 15 minuta, uslijediti duel Bosne i Metaloplastike.

Posljednjeg takmičarskog dana, u subotu, 3. septembra od 10 sati sastat će se Izviđač i Metaloplastika, a nakon toga će od 12 sati uslijediti i duel Bosne i Osijeka kojim će biti spuštena zavjesa na ovogodišnji turnir.

Svečano proglašenje uz uručivanje nagrada najuspješnijim ekipama i pojedincima planirano je od 13 sati i 30 minuta.

Pozivamo Vas da prisustvom uveličate jedan od najvažnijih događaja u našem gradu i da uživate u rukometnim majstorijama te da zajedno evociramo uspomene na našeg Edu Sirću, koji će živjeti vječno u našim srcima i mislima!

Slaven Mirković visoko-rtv.ba