Ruši li Real večeras još jedan rekord

Mourinhov Real Madrid ove je sezone već srušio čitav niz rekorda, a večeras se protiv Valencije u 32. kolu Primere sprema još jedan.

U pobjedi protiv APOEL-a (5-2) u uzvratu četvrtfinala Lige prvaka nogometaši ”kraljevskog kluba” izjednačili su klupski rekord kada su u pitanju uzastopne službene utakmice u kojima su postizali pogodak. S 41 dvobojem u nizu u kojem su pronalazili put do suparničke mreže izjednačili su se s dvjema klupskim generacijama: prvi je put to Realovoj ekipi uspjelo na prijelazu između sezona 1951/52 i 1952/53, a drugi put na prijelazu 1987/88 i 1988/89.

Mourinhov je Real, dakle, prvi put u istoj sezoni došao do 41 dvoboja zaredom s postignutim pogotkom iako treba reći da se danas igra znatno veći broj utakmica nego ranije. U svakom slučaju, ako Ronaldo i društvo i večeras na Santaigo Bernabeuu zabiju barem jedan gol Valenciji, ostat će usamljeni na vrhu klupske povijesne liste. Posljednji su put Madriđani utakmicu u kojoj nisu bili precizni odigrali 21. septembra prošle godine protiv Racinga (0-0).

(VisokoIN/Totalsport)