SAD: Najmanje 22 ljudi je ubijeno a više od 50 je ranjeno u masovnoj pucnjavi u Maineu, 40-godišnji ubojica u bijegu!

Ured šerifa okruga Androscoggin objavio je dvije fotografije osumnjičenika na Facebooku, rekavši da je u bijegu. Zatražena je pomoć javnosti u identificiranju osumnjičenika na slici, bradatog muškarca u košulji dugih rukava i trapericama koji drži pušku.

Policijska uprava Lewistona identificirala je Roberta Carda kao osumnjičenog za dvije pucnjave u Lewistonu. On je još u bijegu. Zato policija poziva stanovnike grada od 38.000 stanovnika sjeverno od Portlanda da se sklone na sigurno i zaključaju svoja vrata. Upozorenje se također odnosi na Auburn, koji se nalazi preko rijeke Androscoggin.

Ubojica, čiji motiv još nije poznat, otvorio je vatru na tri mjesta zločina: oko 19.15 sati po lokalnom vremenu u objektu s kuglanom, a nešto kasnije pucnjevi su se čuli u šest kilometara udaljenom grill restoranu “Schemengees”.

Prema novinskoj agenciji AFP, napadač je naoružan poluautomatskim vatrenim oružjem.

Službenici za provođenje zakona u Maineu opisuju Carda kao certificiranog instruktora vatrenog oružja i člana američkih vojnih rezervi.

Središnji medicinski centar u Lewistonu je priopćio da je u tijeku reakcija na masovnu pucnjavu te da vrši koordinaciju s područnim bolnicama za preuzimanje pacijenata.

List Sun Journal, pozivajući se na glasnogovornika policije u Lewistonu, izvijestio je o pucnjavi u tri različita objekta, uključujući i restoran.

O događaju su obaviješteni i predsjednik SAD-a Joe Biden te guvernerka Mainea Janet Mills.

U Maineu se prošle godine dogodilo 29 ubojstava. Guvernerka države od oko 1,4 milijuna stanovnika, Janet Mills, napisala je na X/Twitteru: “Pozivam sve ljude u regiji da slijede upute državnih i lokalnih vlasti.”