SANDŽAKLIJA SAMED BAŽDAR “OHLADIO” BIH: MOJ IZBOR JE SAMO SRBIJA!

Nakon što se danas u bh. medijima pojavila informacija da će talentovani član Partizana Samed Baždar u budućnosti igrati za reprezentaciju BiH, oglasio se i sam fudbaler.

On je demantovao pisanje medija.

“Kao prvo, uopšte nemam pasoš Bosne i Hercegovine. Niko me nije kontaktirao iz tamošnjeg Saveza, da jeste odgovor bi bio ovakav kakav vama prenosim: moj izbor je samo Srbija i tu sve ostalo gubi smisao.

Zahvalan sam selektoru Stojkoviću što sam dobio priliku da branim boje A selekcije, što sam imao priliku i da debitujem, da učim od njega i saigrača koji su u najboljim klubovima.

Volio bih da ostanem u tom odabranom društvu, da budem dio velikog takmičenja, ali o tome neka sudi selektor.

Apsolutno poštujem Bosnu i Hercegovinu, tamošnju reperzentaciju, ljude među kojima imam dosta prijatelja i poznanika, ali naprosto mediji su promašili temu u ovom slučaju, moj izbor je jasan i to je Srbija”, zaključuje Samed Baždar za “Telegraf“.

Novopazarac ima 20 godina i igra kao centralni napadač. Visok je 1.86 metara i predviđaju mu karijeru poput Edina Džeke.

Prošao je omladinske selekcije Partizana, a za prvi tim crno-bijelih zaigrao je još prije tri godine. U ovoj sezoni ima 29 nastupa i osam golova uz jednu asistenciju.