Sanel Jahić: Ronaldo me pitao što smo pi.ke, zašto igramo u Zenici, a ne u Sarajevu

Sanel Jahić doživljava novu mladost. S kiparskim APOEL-om je na pragu plasmana u drugi krug Lige prvaka, a po povratku u dres reprezentacije BiH odigrao je izvanrednu utakmicu u kojoj je u stoperskom tandemu sa Emirom Spahićem zaustavio Portugalce.

– Osjećam se sretnim i zadovoljnim. Odlazak u APOEL bio je pogodak karijere, a o povratku u reprezentaciju ne trebam ni govoriti. Prelijepo mi je – kaže Jahić.

Predstava našeg reprezentativca toliko je zadovoljila Safeta Sušića da je najavio da će ga i večeras staviti da igra. S obzirom na to da Portugalcima igra samo pobjeda, to znači da Jahića očekuju novi izazovi.

– Portugalci su vrlo jaki, ali stekao sam utisak da nemaju baš upečatljiv kolektiv. Imaju sjajne individualce poput Ronalda i Nanija, od kojih se očekuje da naprave nešto, ali mi smo kao ekipa pružili više. Stalno smo imali po dva igrača na njima. To bi nam i večeras trebao biti recept. Ako jednog ostavimo samog, mogu nam napraviti puno problema i jednim potezom riješiti utakmicu – kaže Jahić.

Večeras će nam biti lakše nego u Zenici, tvrdi naš stoper.

– Oni misle da će imati veliku podršku navijača, ali atmosfera koja nas čeka je i nama podstrek. Osim toga, rezultatom 0:0 mi smo odradili šta smo htjeli, dok se njima nameće imperativ da napadaju, a mi naprijed imamo “ubice” koje to mogu kazniti. Ako prvi zabijemo gol, 90 posto pobjeđujemo – rekao je Jahić.

Nemoj penale, bolje da ga zabijemo

Na pitanje da li bi volio penale, Sanel je odgovorio:

– Nemoj penale. Bolje da zabijemo gol.

Ronaldo je pitao što smo p…e

Jahić je u Zenici imao nekoliko dijaloga s Ronaldom.

– Pitao me što smo p…e, zašto igramo u Zenici, a ne u Sarajevu. Valjda misli da je u Sarajevu teren bolji. Bio je nervozan, valjda zato što nije pružio gotovo ništa i u toj nervozi je provocirao bez razloga.

(VisokoIN/Avaz)