Sarajevo neće mijenjati trenera do kraja sezone

Fudbalski klub Sarajevo oglasio se danas saopćenjem u kojem se navodi da će funkciju šefa stručnog štaba do kraja sezone obavljati Almir Hurtić i da su sve spekulacije i imenu novog trenera – bespredmetne.

Povodom sve učestalijih glasina i medijskih objava vezano za izbor šefa stručnog štaba FK Sarajevo i neovlaštenog predstavljanja pojedinaca o mandatu koji im je navodno dat za tu akviziciju, FK Sarajevo obaviještava javnost da će gospodin Almir Hurtić obavljati funkciju šefa stručnog štaba prvog tima FK Sarajevo do kraja sezone 2015/2016 i ovog takmičarskog ciklusa. Nakon toga, sa svim potrebnim konsultacijama, odlučiti će se o pitanju imenovanja šefa stručnog štaba u najboljem interesu za FK Sarajevo.

Ovom prilikom ističemo da niko nema mandat da zastupa i predstavlja FK Sarajevo u bilo kakvim kontaktima, sa bilo kim po ovom pitanju, osim organa ovlaštenih za zastupanje i predstavljanje FK Sarajevo, navodi se u saopćenju.

Svaka aktivnost bilo koga ko se predstavlja „sivom“ ili kakvom drugom eminencijom smatraće se neovlaštenim postupanjem i lažnim predstavljanjem sa svim konsekvencama, niti proizvode bilo kakvu obavezu po FK Sarajevo, piše u saopćenju koje potpisuje Upravni odbor FK Sarajevo.