“Sarajevo Olympic Week” održao je edukativnu radionicu za mlade u Osnovnoj školi “Kulin ban”

Projekt “Sarajevo Olympic Week” održao je edukativnu radionicu za mlade u Osnovnoj školi “Kulin ban” Visoko.

Organizatori projekta danas su promovisali olimpijski duh i život sportista. Jedna od ključnih aktivnosti unutar projekta je “Sarajevo Olympic Caravan”, koji je posjetio Visoko s ciljem promovisanja olimpijskog duha i života sportista. Radionica je posebno usmjerena na educiranje mladih o Olimpijadi, ističući bosanske olimpijce. Učenici su imali priliku upoznati se s novim sportskim disciplinama, a poseban naglasak stavljen je na zimske sportove.

Organizatori projekta, Sven Žlof i Mirza Nikolajev, istakli su važnost promicanja olimpijskog duha među mladima. Sven Žlof, rukovodilac projekta, izrazio je entuzijazam i najavio da će “Sarajevo Olympic Week” obilježiti 40 godina od održavanja Olimpijskih igara 1984. godine.

Sedmica događanja, zakazana od 8. do 14. februara 2024. godine, uključivat će kulturne, zabavne i sportske aktivnosti. Posebno se ističe inicijativa da svi događaji budu besplatni, omogućujući širokom krugu ljudi sudjelovanje u obilježavanju ovog važnog trenutka. “Sarajevo Olympic Week” planira biti nezaboravna proslava koja će oživjeti duh Olimpijade i ostaviti trajni utisak na zajednicu.

Ilma Šabanović visoko-rtv.ba