Sarajevska policija traga za vozačem koji je jučer udario pješaka i pobjegao

Sarajevska policija u potrazi je za vozačem koji je u srijedu u naselju Hrasno udario pješaka i pobjegao s mjesta događaja. Pješak je zadobio teške tjelesne povrede.
Kako je saopćeno iz MUP KS, do nesreće je došlo u srijedu u 12.40 sati na kolovozu raskrsnice ulice Azize Šaćirbegović i kraka iste ulice, područje općine Novo Sarajevo.

“Tom prilikom došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka I.M., rođen 1945. godine, nastanjen u Sarajevu, od strane putničkog motornog vozila nepoznate marke i registarskih oznaka, kojim je upravljao NN vozač, nakon čega se vozilom udaljio u nepoznatom pravcu. U ovoj saobraćajnoj nezgodi 79-godišnjak je zadobio teške tjelesne povrede, a ljekarska pomoć mu je ukazana na KUM UKC u Sarajevu, nakon čega je upućen na kućno liječenje”, saopćeno je iz MUP KS.

O nesreći je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju ove saobraćajne nezgode, kao i pronalasku vozača i vozila, saopćeno je.