SDA: Niškić mora objasniti zašto je SDP prao novac preko sumnjivih firmi

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, koji je spreman da svima drži moralne lekcije, mora javnosti objasniti sve detalje i razloge zbog kojih su on i njegovi najbliži saradnici flagrantno prekršili Zakon o finansiranju političkih partija, saopćeno je iz SDA.

Dodaju da je Služba za reviziju Centralne izborne komisije BiH utvrdila da je SDP BiH prekršio zakon angažujući firmu za iznajmljivanje dizalica „Promotiv“ iz Širokog Brijega, za potrebe savjetovanja i medijske promocije?!

– Da stvar bude još sumnjivija, navodni dug SDP-a prema preduzeću iz Širokog Brijega otkupila je firma iz Hrvatske „Analytics Expert“, koja je pod temeljitom istragom hrvatskih policijskih i pravosudnih insitucija zbog pranja novca, navode iz SDA i dodaju:

– Iako je SDP direktno kršio zakon i dijelom je međunarodnog skandala, inače vrlo pričljivi Nikšić se “brani šutnjom” i pokušava finansijsko-političke malverzacije gurnuti pod tepih.

Iz SDA dodaju da je najmanje što se od Nikšića i SDP očekuje jeste da javno objasne šta je bio cilj ovih krajnje sumnjivih finansijskih transakcija, i da li su napadi SDP-a na dio probosanske koalicije, ustvari, vraćanje duga hrvatskoj politici zbog usluge koju mu je ova politika učinila.

– Krajnje je vrijeme da policijske agencije i Tužilaštvo BiH istraže ovaj slučaj, kao što to uveliko rade njihove kolege u Hrvatskoj, saopćeno je iz SDA.

Vezani članci

Mehmedović: Pozivam Izetbegovića da se ogradi od pisanja “Stava”

Visokoin.com

Rudarima će biti isto, samo će struja poskupiti: Kriminal u rudnicima nikog ne interesuje

Visokoin.com

Muradif Pajt: Nije ništa specijalizirala u Zagrebu! Ne može Seka, jedno tijelo biti na dva mjesta!

Visokoin.com

Izetbegović: Ne vjerujem da ćemo pronaći rješenje

Visokoin.com

Usvojen budžet ZDK za 2017.

Visokoin.com

Ahmetović: Krivci za gubitak Srebrenice moraju biti imenovani

Visokoin.com