SDP objavio imena kandidata za načelnike u BiH

Socijaldemokratska partija BiH je Centralnoj izbornoj komisiji BiH predala kandidatske liste za predstojeće lokalne izbore u BiH. SDP BiH će na ovim lokalnim izborima učestvovati u 96 općina sa svojim kandidatima za općinska i gradska vijeća te skupštine opština.

Centralnoj izbornoj komisiji predato je i 36 imena kandidata za načelnike ispred SDP BiH, zatim imena dva kandidata u koalicijama sa ostalim strankama, te imena sedam kandidata koje podržava SDP, dok je ukupan broj kandidata na listama veći od 2.000.

“Prije svega, želimo iskazati nezadovljstvo time da još nije donijeta odluka o izborima u Mostaru. Nemoguće je ostaviti ovakav grad i centar jednog kantona bez izbora 12 godina. To je nedopustivo i mi ćemo pokušati uraditi sve što je u našoj moći, da dođe do održavanja izbora u ovom gradu”, naveli su iz SDP-a.

“Što se tiče SDP BiH, naše glavno opredjeljenje na listama za ove lokalne izbore jeste da je na njima 40 posto mladih, jer su građanima u ovoj državi potrebni mladi ljudi, koji će promijeniti odnose u BiH. SDP ima jako kvalitetan okvirni i lokalne izborne programe, koji se baziraju na razvoju i zapošljavanju u lokalnim sredinama. Nadamo se da će građani reći NE podjelama na ovim lokalnim izborima, podjelama u kojima se dijeli sve, od gradova, preko škola, pa sve do državnih preduzeća. To nije politika koju treba BiH“, rekao je Nermin Nikšić, predsjednik SDP BiH, te dodao da će SDP tražiti da se do lokalnih izbora riješi nelogičnost o neproporcionalnom broju registrovanih birača u općinama, u odnosu na rezultate popisa stanovnika, što je slučaj u više od 70 posto općina u BiH”, stoji u saopćenju SDP-a.

“Svojim nastupom u skoro stotinu općina u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, SDP BiH još jednom dokazuje da je najjača bh. multietnička partija, što jasno daje do znanja opredjeljenost partije i njenih kandidata za izgradnju i napredak svih općina i lokalnih zajednica u BiH”, naveli su iz Socijaldemokratske partije BiH.

Vezani članci

U Visokom do 11.00 sati glasalo 22,1% birača

VISOKOIN.COM

Melina Halilović: Želim bolji život u svom gradu

VISOKOIN.COM

Mirela Mateša Bukva (SDA): Zato što više nećemo dopustiti da drugi preuzimaju naše zasluge, da završavaju ono što smo mi počeli i da prisvajaju projekte SDA!

VISOKOIN.COM

CIK BiH pozvala birače da provjere lokaciju svog biračkog mjesta

VISOKOIN.COM

Halim Zukić: Bit ću načelnik od koristi za sve građane Visokog

VISOKOIN.COM

Refik Kurgaš donirao 30.000KM i ispunio obećanje mještanima B. Mahale (VIDEO)

VISOKOIN.COM