SDP Visoko: Nakon svih zloupotreba prije kampanje, prava kampanja nije ni potrebna

Večeras je Predsjedništvo SDP Visoko održalo posljednji sastanak prije početka kampanje.

Sa ovog sastanka na kojem su doneseni zaključci vezano za naredni period šaljemo poruku svim građanima Visokog.

Dragi građani, u proteklom periodu svjedoci smo mnoštva sudskih presuda u kojima je aktuelna gradonačelnica bila poražena, veliki broj opravdanih prijava CIK-u od strane nevladinih organizacija, akcije FUP-a u zgradi Gradske uprave i JP Visoko Ekoenergija i mnoštva drugih stvari koje su Grad Visoko stavljale u negativan kontekst.
Uz mnoštvo primjera nelegalnog zapošljavanja, nepotizma i pogodovanja “lojalnim” privrednicima čini nam se da će po tome vlast na odlasku najviše biti upamćena.

Da bude jasno, navesti ćemo neke:
Nezakonito imenovanje direktora JKP Visoko Almira Hadžialića, za šta postoje i pravosnažne presude.

Nezakonito imenovanje direktora JP Visoko Ekoenergija a nakon toga i mijenjanje statuta preduzeća kako bi se uslovi konkursa prilagodili poželjnom kandidatu Muhamedu Husiću.

Slanje u stečaj JP RTV VISOKO i osnivanje nove javne ustanove Centar za kulturu i informisanje koja je u potpunosti izgubila smisao i svrhu. Dokaz tome je i odluka uprave ove ustanove da reducira broj debata za kandidate za Gradsko vijeće a poveća broj debata za kandidate za gradonačelnika. Malo je valjda što je u proteklom periodu potpuno urušen dignitet i svrha Gradskog vijeća pa je uprava ove ustanove odlučila ispoštovati naredbu Gradonačelnice Visokog kako bi i na ovaj način pokazala vijećnicima koliko su nebitni. Osim potpune kontrole jedinog javnog medija od strane vladajuće većine na koji je uprava RTV Visoko podanički pristala, ta ustanova ništa drugo nije ponudila a trebala bi da radi posao za koji su plaćeni novcem građana.

Nezakonit izbor člana upravnog odbora JU Dom Zdravlja Visoko za šta postoji i krivična prijava je još jedan dokaz samovolje.

Mnoštvo izgubljenih sporova JKP Visoko i JP Visoko Eko energija u sporovima sa građanima su dokaz nesposobne uprave i nesposobnih nadzornih odbora u tim preduzećima.

Kao da to sve nije dovoljno, građane se i dalje cijedi pa su računi za komunalne usluge često značajno veći od računa za struju i tako dalje i tako dalje.

Ostaće u pamćenju i otvorena prijetnja pozivom na linč i dostava ljubičaste torte što nas je podsjetilo na scene iz kultnog filma “KUM” ali je to sasvim u skladu sa načinom obnašanja vlasti u Visokom.

Sufinansiranje privatnih investitora pod krinkom “subvencije na priključak na plin” se prevedeno na Bosanski jezik kaže “legalizacija pljačke”.

Kada sve ovo sagledamo, čini nam se da ove godine neće ni biti potrebna kampanja da bi se ovaj nepošteni i diktatorski sistem poslao u zaborav.