Serija “Wednesday” srušila “Netfliksove” rekorde gledanosti

Prema “Netfliksovim” podacima, “Wednesday” je novi rekorder po broju sati gledanja u jednoj nedjelji za TV seriju na engleskom jeziku na “Netfliksu”, a s trona je uspjela da skine čak i “Stranger Things”.

Serija u kojoj glumi Džena Ortega kao Venzdej Adams nalazi se na vrhu “Netfliksove” top 10 TV liste za nedjelju od 21. do 27. novembra sa 341,2 miliona pregledanih sati nakon premijere 23. novembra.

Četvrta sezona “Stranger Thingsa” je prethodno držala rekord sa 335,01 milion sati gledanja, što je zabilježeno tokom nedjelje od 30. maja do 5. juna.

Serija “Monster” imala je 299 miliona u periodu od 26. septembra do 2. oktobra, ali nije uspjela da sruši “Stranger Things” sa pozicije broj jedan.

No, statistika govori da je više od 50 miliona domaćinstava pogledalo “Wednesday” otkako je premijerno prikazan.

“Wednesday” je ušla i u top 10 u sve 93 zemlje koje “Netfliks” prati i nalazi se na prvom mjestu u 83. Serija prati Venzdej Adams tokom godina koje je provela kao studentkinja na akademiji “Nevermore”, gdje pokušava da ovlada svojom psihičkom sposobnošću u nastajanju, spriječi monstruozni krvavi pohod koji je terorisao lokalni grad i riješi misteriju ubistva od prije 25 godina.

U seriji takođe glume Gvendolin Kristi, Džejmi Mekšejn, Prsi Hajns Vajt, Hanter Duhan, Ema Majris i mnogi drugi. Režirao ju je Tim Barton, s kreatorima Alom Gofom i Majlsom Milerom.