Skupština odbacila izvještaj Agencije za privatizaciju ZDK

Glasovima zastupnika SDP-a i opozicionog SBB-a, Skupština Zeničko-dobojskog kantona odbacila je juče izvještaj o radu Kantonalne agencije za privatizaciju. Za usvajanje izvještaja glasali su zastupnici SDA, dok su zastupnici Narodne stranke Radom za boljitak bili suzdržani.

Iz NS Radom za boljitak navode kako izvještaj agencije za privatizaciju nije zaslužio prolaznu ocjenu. Korist od privatizacije imao je mali broj “povlaštenih” koji su se obogatili, dok je većina radnika i građana ostala bez svog posla, te je dovedena na rub egzistencije, ističu iz ove stranke.

– Narodna stranka Radom za boljitak nikada neće podržati nikakve akte koji su ogledalo nepoštenog i nekorektnog odnosa prema građanima. Ovakva privatizacija, veliki broj porodica ostavila je na ulici, gladne i bez nade u bolje sutra. Smatramo da revizorski timovi u ovoj zemlji napokon moraju početi raditi svoj posao i etiketirati one koji su naše građane ostavili na rubu propasti – navodi u pisanoj izjavi Hermina Herco, predsjednica kluba zastupnika NS Radom za boljitak u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.

Ipak, Herco ne otkriva zbog čega zastupnici nisu bili dosljedni takvim stavovima i glasali protiv izvještaja, već su ostali suzdržani, ostavivši tako prostora za špekulacije u javnosti.

Uostalom, različito izjašnjavanje zastupnika tri stranke potvrdilo je da u zeleno-crvenoj koaliciji ne postoji saglasnost oko ključnih pitanja za ovaj kanton!

(VisokoIN)

Vezani članci

Osigurana lica ZZOZDK koja se liječe u Kantonalnoj bolnici Zenica ne mogu refundirati troškove za lijek Revolade

VISOKOIN.COM

Amra Babić nositeljica liste “Narod i Pravda” za skupštinu ZDK

VISOKOIN.COM

Raste broj hospitalizovanih u ZDK, sve više zaraženog medicinskog osoblja

VISOKOIN.COM

Vlada ZDK za proizvođače brojlera, voća i povrća dodijelila poticaje od 483.000 KM

VISOKOIN.COM

Vlada ZDK isplatila 399.962 KM poticaja za poljoprivredu i zaštitu životinja

VISOKOIN.COM

Markice po cijeni od 20 KM mogu se uplatiti do 31.marta

VISOKOIN.COM