Snake Eater ima novi singl “Sam protiv svih”

Uvijek na prvoj liniji rock'n'roll fronta, sarajevska grupa Snake Eater od 2010. godine predstavlja jedan od temeljaca nove bh. scene.

Njihov High Voltage Rock je u šest godina postojanja grupe tresao stadione, moto susrete, ali i najmanje klubove na svijetu, dokazavši time da je Snake Eater grupa za svako rock'n'roll dešavanje.

Inspirisani radom grupa kakve su AC/DC, Rose Tattoo, Vatreni Poljubac, Milić Vukašinović, Tifa i Motörhead, Snake Eater je od samog početka radio na vlastitim numerama. 2011. godine objavili su live album “Živi Otrov” kojim su se predstavili javnosti.

Januar 2013. donosi debitantsko izdanje “Dabar”. Sniman u legendarnom studiju BHRT Produkcije u kojem su snimali svi velikani domaćeg rock'n'rolla, sirovi i žestoki “Dabar” nailazi na odlične kritike ne samo medija, već i ljubitelja rock'n'rolla, a slušatelji radijske emisije The Aebyss izabiru ga kao album 2013. godine.

Snake Eater time postaje grupa koja je prva osvojila nagradu kojom su se u narednim godinama okitili Iced Earth i Venom.

Slijedi serija koncerata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. 2014. godine peterac objavljuje singl “Idemo u Brazil” koji na efektan način opisuje zgode i nezgode tokom susreta reprezentacije i članova Snake Eatera u Brazilu za vrijeme svjetskog prvenstva u fudbalu. 2015. godinu Snake Eater provodi svirajući i radeći na novim pjesmama.

Nove pjesme bit će objavljene na albumu “Sam Protiv Svih”. Istoimeni singl objavljen je u septembru 2016. godine.