Spavao sa Dončićevom mamom, uzeo bogatstvo i samo nestao

Nastavlja se neobična obiteljska priča koja se zavrtjela oko Luke Dončića dok se slovenski košarkaški majstor nada slavlju sa svojom reprezentacijom u završnici Eurobasketa koja se održava u Berlinu. Slovenci su u igri za obranu naslova, danas ih čeka četvrtfinale protiv Poljske, no mediji u našem zapadnom susjedstvu bave se i novim zapletom u sporu u kojem se Dončić našao s vlastitom majkom Mirjam Poterbin.

Podsjetimo, u središtu spora našao se Dončićev ‘brend’ naziva ‘LUKA DONČIĆ 7’, na koji prava polaže majka, a slovenska košarkaška zvijezda želi ta prava za sebe kako bi mogao pokrenuti svoj novi ‘brend’ naziva ‘LUKA DONČIĆ’. Tu je došlo do tužbe koju je podnio sjajni slovenski košarkaš, o čemu smo već pisali, a sada je u igri i novi čovjek s kojim Dončić ima posla, kako javljaju mediji u Sloveniji.

Slovenski poslovni čovjek Boris Požeg, poznat i po nadimku ‘Piksi’, postao je zanimljiv u ovoj priči nakon što je, kako pišu tamošnji mediji, bio u ljubavnoj vezi s Dončićevom majkom, a potom se itekako okoristio jer je od Mirjam Poterbin dobio pravo upravljanja nad tvrtkama koje se bave ‘brendom’ Luke Dončića. Nakon toga, došao je do 40 posto vlasništva tvrtke koja na ovom terenu posluje u Europi, a u nastavku priče se sve dodatno zakompliciralo zbog prekida veze s Dončićevom majkom.

Luka i dalje traži svoje
Luka Dončić u međuvremenu i dalje traži vlasništvo nad svojim ‘brendom’, želeći ga iskoristiti, a po ovim informacijama slovenskih medija, u fokusu ipak nije spor s vlastitom majkom, već s čovjekom s kojim je bila u ljubavnoj vezi.

Požeg zanimljiv i otprije
Borisa Požega prozivaju da se okoristio na imenu i slavi Luke Dončića, što on odbacuje, a ranije, bio je zanimljiv i zbog istrage u kojoj su se u Sloveniji pokušavali otkriti detalji tri velike krađe. I Požeg je bio obuhvaćen istragom, pod sumnjom da je s dvojicom suučesnika oštetio jednu osobu za 45.000 eura, a istraživala se i krađa dvaju vozila i skutera koje je Mirjam Poterbin svojedobno bila poklonila svojem slavnom sinu.

Izjašnjavajući se o svemu, Požeg je opovrgnuo ono što se o njemu piše i priča, dodaju mediji u Sloveniji. Kako će se priča rasplesti, tek ćemo vidjeti.

Majka se branila priopćenjem
Ranije, dok se u fokusu našla njezina uloga u sporu oko ‘brenda’ povezanog s Lukom Dončićem, njegova majka reagirala je priopćenjem za javnost, braneći se od onoga što se o njoj pisalo. ‘Sve što je napisano u medijima dolazi od ljudi koji su Luku okruživali posljednje dvije godine i žele potpunu kontrolu nad njegovim životom i karijerom. Ne želim prati prljavi veš u javnosti, pogotovo u vrijeme kada se Luka treba sabrati i fokusirati na važne utakmice koje su pred njim’, istaknula je javno Mirjam Poterbin reagirajući na informacije da ju je vlastiti sin tužio.

Usponi i padovi u privatnom životu
Ljubavna veza s poslovnim čovjekom Borisom Požegom, koja je postala zanimljiva slovenskim medijima i proširila se drugdje, nastavak je priče o zapletima koji se zbivaju u privatnom životu Mirjam Poterbin, između ostalog, i uz razvod od Saše Dončića, oca sjajnog slovenskog košarkaša, dok je Luki bilo osam godina.

Inače, Saša Dončić bio je solidni profesionalni košarkaš, ne tako uspješan kao njegov sin, ali Luka je očito naslijedio njegove sportske gene i strast za igranjem.

Ozljeda zabrinula Slovence
Dok se oko njega vrti ‘rat’, Dončić je posvećen parketu i nastupima za Sloveniju u završnici Eurobasketa. Uoči četvrtfinala protiv Poljaka, koje su klupe vodi hrvatski trener Igor Miličić, u slovenskoj košarkaškoj javnosti je veliku zabrinutost izazvala ozljeda gležnja njihove zvijezde na treningu, a zbog toga, tek treba vidjeti hoće li Dončić biti na raspolaganju za četvrtfinalnu utakmicu.

Rane koje je donijela teška obiteljska priča, tako, nisu jedine. Sada je u igri i tjelesni problem koji bi sjajnog košarkaša mogao usporiti u završnici borbe za novi europski naslov.