SPREMA SE VELIKI ROCK DERNEK NA TREBEVIĆU Kad iznad Sarajeva zapraše Zabranjeno pušenje, Brkovi, Zoster, Elemental, Skroz, Almas, Foxy Head, Srklet i Stereo banana

Prvi julski vikend bit će u znaku dobre zabave i svježeg planinskog zraka za građane Sarajeva, ali i turiste koji će Sarajevo doživjeti na jedan poptuno drugačiji način.

Bosanski kulturni centar Kantona Sarajevo i brojni partneri u okviru tradicionalnih “Baščaršijskih noći” priređuju dvodnevni muzički program u okviru kojeg će nastupaju domaći ali i bendovi iz regiona.

Plato vidikovca na Trebeviću će se pretvoriti u festivalski prostor sa najsavremenijom muzičkom opremom i velikim stejdžom na kojem će pravila liga bendova iz BiH i regije. Ono što ovaj festival čini jedinstvenim je koncept sighseeing dolaska na Trebević – legendardnom sarajevskom žičarom! Vožnjom od 2100 metara i pri usponu na 1164 metara nadmorske visine, Sarajevo se vidi kao na dlanu i za svega 8 minuta ste na Vidikovcu.

Festival je se dešava tokom dana (12-19.30h) i prilagođen je i porodičnom izletu, a i ljubimci su dobrodošli. Koncerti su u potpunosti besplatni, a povratna karta za žičaru je 6 km, a planirano je da publika dolazi i vraća se žičarom.
U subotu nastupaju: Srklet, Foxy Head, Almas Zoster, Zabranjeno pušenje U nedjelju će publika plesati uz Stereo Bananu, Skroz, al ii regionalne zvijezde Elemental i Brkove.

Niz sponzora (Staropramen, Bavaria, Ožujsko, RedBull, Sarajevski kiseljak, Jameson, Beefeater i dr) će se brinuti sa osvježenje publike, dok je za hranu zadužen Gastro Pub Fabrika.
Festival organizira JU Bosanski kulturni centar, uz partnere: JP Sarajevo, Javna kantonalna ustanova za zaštićena područja, UG Scena, Turističku zajednicu KS, klub Jazzbina, Sarajevo Matinee i druge.