Šta će se nalaziti u Vistafonu: Veliki trgovački lanac uskoro stiže u Sarajevo

BiznisInfo.ba je nedavno objavio da domaći trgovački lanac MEGA Diskont uskoro otvara svoju prvu prodavnicu na području Grada Sarajeva, i to na Otoci.

 

Kako sada saznaje ovaj portal, ta prodavnica će se nalaziti u sportkom centru Vistafon, na mjestu gdje su donedavno bili sportski tereni koji su zatvoreni.

Pripreme za otvaranje teku već sedmicama, uređenje objekta je pri kraju, a dio robe već je unesen u objekat. Stoga se otvaranje može očekivati ubrzo.

Iza svega stoji domaća kompanija YimoR iz Domaljevca, koja je građanima dostupna kroz markete YimoR i MEGA Diskont širom BiH, uglavnom u sjevernom dijelu zemlje.

Ukupno imaju oko 50 prodavnica i agresivno se šire. Ova kompanija, generalno, u ponudi ima dosta domaćih proizvoda sa povoljnim cijenama.

Nedavno su najavili otvaranje novih marketa u Tuzli i Srebreniku, te širenje mreže i u Sarajevu. Sve će to značiti i nova radna mjesta u našoj zemlji.

Na području Kantona Sarajevo već su otvorili dvije prodavnice – u decembru prošle godine na Ilidži i u februaru ove godine u Ilijašu. Ovo će im biti prva prodavnica na području grada Sarajeva.

Osim toga, riječ je o kompaniji koja je nedavno najavila gradnju fabrike sladoleda vrijedne 15 miliona KM.