ŠTA JE STVARNO ISTINA Slobodna Bosna pita urednika ‘Stava’ Filipa Mursela Begovića gdje je bio u srijedu uveče, u 23 sata i 20 minuta?!?

Prenijeli su je mnogi mediji, između ostalih i DEPO Portal. Usljedio je demanti Begovića svim medijima koju su objavili/prenijeli ovu vijest.

Nakon ovoga demantija, redakcija DEPO Portala odlučila je, u cilju zaštite integriteta njegove ličnosti, skinuti tekst preuzetog sa portala “Slobodna Bosna”.

Potom se oglasila i redakcija “Slobodne Bosne”. U cilju objektivnog informiranja javnosti objaljujemo i odgovor “Slobodne Bosne”.

 

Naime, redakcija ovoga portala je, prije nego, kako su naveli, što i oni skinu tekst, postavila sljedeće pitanje Begoviću:

 

“Gdje si bio u srijedu, 26. aprila u 23 sata i 20 minuta tokom akcije pripadnika SIPA-e koja je počela u 23.00 sata? Jesi li bio u (iznajmljenom/rentanom) stanu Osmana Mehmedagića Osmice, u ulici Mis Irbina, ili u porodičnom stanu u Nahorevu?”

 

Javnost od SIPA-a opravdano očekuje od SIPA-e javno objavi stvarne činjenice prilikom upada u kuće i stanove bivšeg svog direktora i da se rasčisti ova dilema.

 

Javnost bi zasigurno zanimalo ko je i sa koliko sredstava finansirao Centar za dijasporu i njihove aktivnosti, ali to nije bila tema prenesenog teksta.