Šta morate znati o ženskom orgazmu?

Žena ima sposobnost višestrukog orgazma, a u nekim pozama lakše dolazi do vrhunskog užitka. Otkrivamo što su još novoga naučnici otkrili o ženskom orgazmu.

Mnoga su istraživanja provedena da bi se otkrile tajne ženskog orgazma. No on je još uvijek veliki misterij i možda je u tomu i najveća čar. Ipak, neke stvari znanstvenici su uspjeli otkriti. Vrijeme je da podvučemo crtu i zajedno doznamo što smo sve naučili o ženskom orgazmu.

Spolni organ – mozak
Znanstvenici su uočili da se cijeli orgazam žene ‘odvija’ u mozgu, a svi ostali dijelovi tijela samo reagiraju na taj očito glavni organ. Nekoliko istraživanja pokazalo je da dolazi do značajnih preklapanja u mozgu za vrijeme orgazma. Kod žena reagiraju regije mozga povezane s emocijama. To znači da je za žene važno da se oslobode eventualnih emotivnih prepreka poput straha da bi istinski mogle uživati u seksu.

Snaga dodira
Istraživanja pokazuju i da dodir ima veliku ulogu u seksualnom uzbuđenju te u konačnici i u orgazmu, posebno kod žena. Uočeno je da orgazme najčešće ne doživljavaju žene kojima tijekom seksa nedostaje dodirivanje. Ako muškarac ne dodiruje svoju partnericu onako kako bi ona željela, pojašnjava, onda će ona teško doživjeti orgazam. Ženama je stoga potrebna emotivna povezanost da bi doživjele seksualno zadovoljstvo, a dodir snažno vežu uz emocije.

Višestruki orgazam
Iako su muškarci u mnogo toga u prednosti, jednu stvar priroda je ipak darovala samo ženama – višestruki orgazam. No do njega nije baš tako lako doći, ali nije ni nemoguće. Žene koje imaju više samopouzdanja i empatije lakše mogu doći do višestrukog vrhunca. Ako se žena ne osjeća ugodno ili joj se po glavi motaju misli poput onih da se ne bi trebala seksati, neće doživjeti višestruke orgazme. S druge pak strane, žene koje se osjećaju dobro u svom tijelu te ga poznaju mogu bez problema dostići višestruke orgazme. Dobra vježba za višestruke orgazme je masturbacija. Kad upoznate svoje tijelo, lakše ćete uživati u višestrukim orgazmima sa svojim partnerom.

Poza s velikim P
Svaka čast raznim pozama, ali za ženski orgazam jedna je uvijek najučinkovitija – misionarska poza! Mnogi tu pozu nazivaju dosadnom i već tisuću puta viđenom, ali dokazano je da žene najlakše doživljavaju orgazam upravo u toj pozi. Misionarska poza u kojoj partner leži na ženi, a ona ga obujmi nogama pruža jači pritisak na klitoris, a može stimulirati i G-točku. Dobra je i poza u kojoj žena sjedi na muškarcu jer si sama može stimulirati klitoris.

Temperatura
Autorica knjige o seksualnim zadovoljstvima Hilda Hutcherson preporučuje ženama da zagriju tijelo prije intimnog odnosa jer toplina pomaže bržem i intenzivnijem doživljavanju orgazma. Najbolje je uživati u vrućoj kupki prije samog seksa. To će potaknuti bolji protok krvi tijelom i genitalnim dijelovima, što povećava vlažnost i osjetljivost vagine.

(VisokoIN)