Šteta: U procesu rasta sarajevskog SDP-a, nema stajanja

Sinoć su na završnoj panel diskusiji sarajevskog SDP-a „Djela, ne riječi“, novim članovima sarajevskog SDP-a na Ilidži uručene članske kartice.

Predsjednik OO SDP Ilidža Samir Habota je izrazio veliko zadovoljstvo jer su stanovnici Ilidže prepoznali rad SDP-a i odlučili da se pridruže organizaciji.

„Bogatiji smo za 70 novih članova, a mi u SDP-u Ilidža znamo šta znači i jedan član više, jer naši najvredniji resursi su upravo ljudi. Nastavit ćemo pokazivati svojim djelima da smo otvoreni za svakog stanovnika Ilidže i da smo spremni još jače raditi za što kvalitetniju, bolju i ljepšu Ilidžu“, kazao je Habota.
Panel diskusiji i dodjeli članskih kartica prisustvovao je i predsjednik sarajevskog SDP-a Adnan Šteta koji je pohvalio dosadašnji rad ove organizacije.
„Kantonalnoj organizaciji razvoj svake općine mnogo znači. Napravili smo pomake, pravimo iskorake i presretan sam što ljudi to prepoznaju i odlučuju da svojim znanjima i idejama pomognu svima nama kako bismo došli do najboljih rješenja za zajednicu. U ovom procesu rasta sarajevskog SDP-a – nema stajanja.
Sve više sam svjesniji da je ljudima dosta stagnacije u svakom polju i da posebno u zadnje vrijeme uočavaju razliku između želje i nemara, rada i pasivnosti, te da nam se, između ostalog, zbog tih razloga i pridružuju“, izjavio je predsjednik Šteta.