Stravičan sudar na autoputu: Jedna osoba poginula, sedmoro povrijeđeno

Završio je uviđaj trostrukog sudara na autocesti A1 kod čvora Novigrad na Dobri u kojoj je poginuo 46-godišnji Slovak, a sedam je osoba povrijeđeno, te je poznato da se za izazivanje nesreće sumnjiči vozača slovenske registracije.

Kako je Hini rekao zamjenik županijske državne advokatice Bruno Kolaković, protiv državljanina Republike Slovenije bit će karlovačkom Općinskom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava za izazivanje saobraćajne nesreće iz nehaja, i to nesreće sa smrtno stradalom osobom te s velikom materijalnom štetom.

– Prve informacije sa uviđaja ukazuju na nepropisno mijenjanje prometne trake na autocesti, no kao i u svakom drugom takvom predmetu, pričekat će se rezultati alkotestiranja, bit će u daljnjem toku naložena i prometna vještačenja, kao i obdukcija tijela preminule osobe – rekao je Kolaković.

U sva tri automobila, slovenskih, slovačkih i srbijanskih registracija, bilo je po više osoba, ali niko od sedmero povrijeđenih, kako je rekao dežurni hirurg Suad Crnica, nije teško povrijeđen, odnosno “niko od njih neće biti hospitaliziran”.