Stravičan sudar voza i automobila, srećom nema poginulih

“Željeznice Republike Srpske” apeluju da se svi učesnici u saobraćaju obavezno zaustave ispred putnog prijelaza poštujući saobraćajnu signalizaciju, jer će se samo tako izbjeći nezgode, kao što je današnja na pruzi Šamac-Doboj kada je povrijeđen vozač automobila.

U ovom preduzeću je rečeno da je teretni voz ŽRS-a naletio na automobil na putnom prijelazu Višnjik koji je osiguran saobraćajnim znakovima i trouglom preglednosti.

Nezgoda se dogodila u 15:50 sati između stanice Modriča i ukrsnice Vranjak.

“Mašinovođa je, uvidjevši vozilo na putnom prijelazu, postupio po propisima, davao zvučne signale upozorenja i pristupio kočenju, ali se, nažalost, udes nije mogao izbjeći”, ističu iz ŽRS-a.
Po prijavi vanrednog događaja, na mjestu nezgode, osim nadležne službe Hitne pomoći, nalaze se pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao i Komisija za vanredne događaje ŽRS-a.

Usljed ovog vanrednog događaja došlo je do oštećenja kontaktne mreže i lokomotive ŽRS-a.

Iz Policijske uprave Doboj rečeno je da je vozač automobila “Chrysler” iz Modriče, čiji su inicijali N.P., povrijeđen nakon što je na njegovo vozilo naletio teretni voz na putnom prijelazu u Tarevcu u opštini Modriča.

Povrijeđena osoba prevezena je u dobojsku bolnicu na hospitalizaciju.

Sudar se dogodio u 15:50 sati, a teretni voz, kojim je upravljao mašinovođa čiji su inicijali Ž.S. iz Doboja, kretao se iz pravca Šamca prema Doboju.

Uviđaj vrše policijski službenici Policijske stanice Modriča.