Stravična nesreća na A3 u Hrvatskoj: Mladić (24) i djevojka (21) poginuli, dvogodišnje dijete teško povrijeđeno

U sudaru teretnog i putničkog vozila na sjevernoj strani autoceste A3 između čvora Okučani i Novska, dvije osobe su poginule, a dvogodišnje dijete je teško povrijeđeno.

U nesreći su poginuli 24-godišnji mladić i 21-godišnja djevojka. U automobilu je bilo i dvogodišnje dijete koje je s teškim povredama prevezeno u bolnicu.

“Prema dosad prikupljenim podacima, do saobraćajne nesreće je došlo tako da je vozač putničkog automobila, upravljajući vozilom u smjeru Novske, udario u stražnju stranu kamiona koji se kretao ispred njega u istom smjeru, pri čemu su on i putnica u putničkom automobilu smrtno stradali na mjestu nesreće, dok je dvogodišnje dijete odvezeno u bolnicu gdje su mu utvrđene teške tjelesne povrede”, saopćili su iz DORH-a.

Kako doznaje 24sata dvogodišnje dijete koje je teško stradalo u saobraćajnoj nesreći na A3 ima teške povrede, ali je prema informacijama od doktora stabilno.

Dijete je prvo prebačeno u novogradišku bolnicu gdje su ustanovljene povrede više organskih sistema, te je hitno prevezeno u KBC Zagreb.