Sušić: Moramo uigravati tim za kvalifikacije za SP 2014. godine

Fudbalska reprezentacija BiH u ovim trenucima gotovo je u potpunosti kompletirana, a igrači koji su do sada pristigli u St. Gallen iskoristili su slobodno vrijeme prije ručka za šetnju ovim uistinu izuzetno mirnim i pitomim švicarskim gradom u kojem trenutna temperatura iznosi 4 stepena Celzijuseva.

Dok su naši Zmajevi šetali St. Gallenom odjeveni u zimsku garnituru sportske opreme i pri tome se nerijetko fotografisali sa navijačima fudbalske reprezentacije BiH koji su pristigli iz okolnih mjesta u St. Gallen, selektor Safet Sušić nakon otkaza Senada Lulića razmišlja o sastavu koji će sutra suprostaviti Brazilcima, piše Reprezentacija.ba

Legendarni Pape, najvjerovatnije neće odstupiti od prvobitne ideje da sutra na teren izvede formaciju sa dva napadača Ibiševićem i Džekom, a večerašnji trening otklonit će sve eventualne sumnje u formu pozvanih reprezentativaca.

– Šteta je neiskoristiti dva napadača kakvi su Ibišević i Džeko posebno jer ćemo sa njima dvojicom u napadu igrati većinu utakmica koje su ispred nas. Brazil igra ofanzivno pa je možda i riskantno postaviti takvu formaciju protiv njih, ali mi moramo već uigravati tim za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014. godine. – konstatuje Sušić.

Inače, naš selektor će prije treninga na “AFG Areni” koji počinje u 18,00 sati održati i zvaničnu press konferenciju. Brazilska fudbalska reprezentacija na istom će stadionu trenirati od 20,00 sati.

(VisokoIN)