Svečano obilježen 7.april – Dan oslobođenja grada Visoko

Prijemom za delegacije Udruženja antifašista i boraca NOR-a i Koordinacije boračkih udruženja Grada Visoko, koji su upriličili gradonačelnik Mirza Ganić, te predsjedavajući i zamjenica predsjedavajućeg Gradskog vijeća Visoko Nikola Pekić i Nevzeta Begić, kao i polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na Spomen kosturnici borcima NOR-a, Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima i Trgu žrtava genocida u Srebrenici, u Visokom je obilježen 7.april, Dan oslobođenja Visokog u Drugom svjetskom ratu.

Bila je ovo prilika da se evociraju uspomene na vrijeme od prije skoro 80 godina, ali i na noviju historiju naše zemlje i agresiju sa početka devedesetih.

Iz Gradske uprave Visoko građanima su čestitku uputili gradonačelnik sa saradnicima, kao i predstavnici boračkih udruženja iz Drugog svjetskog rata i perioda agresije na našu zemlju.

Program obilježavanja 7.aprila nastavljen je u Osnovnoj školi „Alija Nametak“ na Bucima, gdje je održan svečani program povodom Dana škole, ali i Dana oslobođenja Visokog. Na svečanosti su dodijeljena i brojna priznanja, a među dobitnicima priznanja su i gradonačelnik Mirza Ganić, kao i Gradska uprava Visoko za doprinos u realizaciji projekata u cilju poboljšanja kvaliteta nastavnog procesa, uslova rada i realizaciji takmičenja.

Vezani članci

Gradonačelnik Mirza Ganić obišao kritične tačke tokom obilnih padavina u Visokom

Visokoin.com

Visoko: Stanovnici Hadžijine vode traže hitno rješenje!

Visokoin.com

Čovjek svijet! – Branislav Mara Mirković

Visokoin.com

Mirza Ganić: Profesionalna vatrogasna jedinica Visoko među najopremljenijim u BiH

Visokoin.com

Franjevačka gimnazija u Visokom – gradilište ujedinjene Bosne i Hercegovine

Visokoin.com

GRADONAČELNIK OTVORIO MANIFESTACIJU „DANI ORGANSKE PROIZVODNJE“

Visokoin.com