Švicarci sigurni protiv Mađara na startu Eura

Drugi dan Europskog prvenstva otvoren je pobjedom Švicaraca nad Mađarima rezultatom 3:1 u Kölnu u prvom kolu grupne-faze grupe A. Golove za Švicarsku postigli su Kwadwo Duah, Michel Aebischer i Breel Embolo, a strijelac za Mađare bio je Barnabas Varga.

Nakon što je sinoć Njemačka deklasirala Škotsku s 5:1, oni i Švicarci su sada na vrhu grupe, dok su Škoti i Mađari bez bodova. Švicarska je puno bolje otvorila susret i potpuno dominirala prvim dijelom.

Do vodstva su stigli već u 12. minuti kada je Aebischer odličnom loptom probio zadnju liniju Mađara kojoj je umakao Duah i hladnokrvno matirao Petera Gulacsija. Nakon VAR provjere poništena je prvobitna odluka sudija koji su poništili gol jer su mislili da se radi o ofsajdu.

Nekoliko minuta kasnije Švicarci su mogli podebljati vodstvo nakon velike, zamalo kobne greške Mađara. Miloš Kerkez je loše dodao i Ruben Vargas je izbio sam pred Gulacsija, ali mađarski golman mu je sjajno obranio jednom rukom.

Na izmaku prvog dijela Švicarci su ipak uspjeli zabiti kada je asistent Aebischer sam postao strijelac nakon što su njegovi saigrači presingom u kaznenom prostoru protivnika oduzeli jednu loptu.

Švicarska je u prvom poluvremenu bila maestralna i nastavila je prijetiti na početku drugog, ali Gulasci je držao Mađare u utakmici. Ekipa Marca Rossija probudila se tek nakon nešto više od sat vremena igre. Varga je najprije promašio sjajnu priliku kad je glavom pucao pored gola, ali je u 66. nakon ubačaja Szoboszlaija u padu glavom ipak matirao Yanna Sommera.