Tadić: Moja majka je prva poželjela da izgubim na izborima

Boris Tadić, donedavno predsjednik Srbije a sad predsjednički kandidat liste “Izbor za bolji život” na predstojećim izborima, kazao je na beogradskoj televiziji, gostujući u emisiji “Informativno veče sa Ivanom Ivanovićem”, kako su ga njegovi nekadašnji saradnici dugo obmanjivali o tome šta znaju o Ratku Mladiću.

To ga je, kaže, razočaralo, ali će “se sve to jednog dana ispitati”.

“Kada su me ujutro zvali, znao sam da je to to, ali to je bio jedan sasvim običan dan u principu”, kazao je o hapšenju Mladića, dodavši da zna koji su ga ljudi obmanjivali i da će ih pravda dohvatiti.

Da može vratiti vrijeme, Tadić je rekao da bi se “sa knedlom u grlu” ponovo kandidovao za predsjednika.

“U politici koliko god da uradiš, izgleda kao da ništa nisi uradio. Moja porodica, moj otac, moja djeca – svi su zabrinuti za mene, jer se zna što politika i mjesto predsjednika nose sa sobom”, kaže Tadić, dodavši kako je njegova majka prva poželjela da izgubi na prethodnim izborima i da se vrati nekom normalnom zanimanju, prenosi Index.

“Nisam čuo svoje korake već devet godina, nisam vozio auto, nisam prošao ovim gradom pješke. Ponekad mi izgleda kao da ne živim ovdje. To je život predsjednika, život sa osiguranjem”, zaključio je Tadić.

(VisokoIN)