Tamni način rada stiže i u Facebookove mobilne aplikacije

U Facebooku su počeli javno testirati tamni način rada za aplikacije namijenjene uređajima s operativnim sustavima Android i iOS. Zasad je dostupan tek odabranom broju korisnika.

Do tog je otkrića došla istraživačica Jane Manchun Wong i o tome izvijestila javnost putem Twittera. Kasnije je dobila i službenu Facebookovu potvrdu te snimila video u kojem je prikazala tamni način rada te društvene mreže za mobilne aplikacije.

aj je način rada Facebook već upogonio za izdanje aplikacije za stolna računala i Messenger, a uveden je i za WhatsApp u ožujku ove godine.

Kako uključiti tamni način rada na Facebooku?

Zasad nije poznato kad će ova značajka postati svima dostupna. Možete provjeriti jeste li među odabranim sretnicima ako slijedite ove upute.

Otvorite Facebookovu aplikaciju.
Provjerite je li instalirano najnovije izdanje Facebooka.
Kucnite sličicu s tri crtice u gornjem desnom kutu zaslona.
Otvorite Settings & Privacy.
Kucnite Dark Mode.
Ako ste uključeni u testiranje pojavit će se opcija Dark Mode, između Your Time on Facebook i App Language, piše Make Use Of.

Nakon što ju odaberete bit će vam ponuđeno nekoliko opcija. Između ostalog, možete isključiti tamni način rada kad god poželite ili odabrati automatsko uključivanje i isključivanje ovisno o postavkama vašeg pametnog telefona, prenosi tportal.