Telemach: Cijene dižemo zbog inflacije, imate Sport klub umjesto Arene Sporta

Telemach BH obavijestio je svoje korisnike da će od 01. marta 2023. godine cijene svih njihovih usluga biti povećane za 2 KM.

Kako su promijenili ponudu i ugovor koji su korisnici potpisali, prema Telemachu, ugovor je moguće raskinuti do 28. februara 2023.. Ugovor možete raskinuti bez poštivanja otkaznog roka i bez naknade.

Novo podizanje cijena razočaralo je veliki broj korisnika Telemacha koji im posljednjih dana pišu na Facebooku i traže objašnjenje zašto je usluga poskupjela.

Iz Telemacha kažu da su podigli cijenu za 2 KM zbog inflacije, ali i zbog toga što su imali previše ulaganja i troškova u prethodnim godinama.

“Kao društveno odgovorna kompanija u posljednje tri godine nismo povećavali cijene usluga imajući u vidu tešku situaciju izazvanu pandemijom. Kako nas je sada sve zadesila velika stopa inflacije, te valom pritiska tržišta i povećanjem troškova našeg poslovanja, bili smo primorani uraditi minimalno povećanje od 2,00 KM. Prethodnih godina smo nastavili intenzivno ulagati u infrastrukturu, unapređenje mreže i servisa, kao i naše zaposlene, pa smo tako od marta prošle godine svima omogućili GIGA najveće brzine, najveći broj HD kanala u ponudi, čak 130 i 15 novih kanala, kako bi korisnicima u BiH pružili vrhunske usluge na nivou zemalja Europske Unije. Predani smo unapređenju naših servisa i sadržaja, uvođenju inovacija na tržište i nastavit ćemo sa kapitalnim ulaganjem kako bi vama, našim korisnicima, pružili najbolje usluge i servise jer ste nam ukazali vaše povjerenje”, odgovorili su iz Telemacha na upit jednog korisnika.

Jedan korisnik kaže da bi se složio sa poskupljenjem od 2 KM, ali samo da je dobio kanale Arena Sport. Iz Telemacha su mu odgovorili kako može gledati Sport Klub.

“Razumijemo tvoje želje i potrebe za raznovrsnijim sportskim sadržajem i uvijek se trudimo pozitivno odgovoriti na sve prijedloge i želje naših korisnika. Nažalost, Arena sport kanali nisu sastavni dio naše ponude unazad dvije godine. Smatramo da isto ne umanjuje kvalitet i sadržaj naše programske sheme jer u okviru iste možeš uživati u SK i EuroSport kanalima na kojima se emituje kvalitetan sportski sadržaj.

Žao nam je što si uskraćen za određeni sadržaj koji se prenosi na Arena Sport kanalima a koje nisu dio naše ponude, međutim, vjerujemo da nema razloga za razočarenje, jer ti donosimo odličan doživljaj sporta na Sport klub kanalima i mnogim drugim, a uvijek radimo i na unapređenju kako bi uživao u vrhunskim kanalima.

Iz Telemacha poručuju kako im je “glavna misija zadovoljstvo korisnika i učiniti će sve što je u njihovoj mogućnosti kako bi za obezbijedili najbolje sadržaje i najkvalitetniju uslugu”, te zaključili kako nakon brojnih kritika korisnika ipak neće vraćati staru cijenu.